News Update :

Η μαγεία της Τούμπας και του Π.Α.Ο.Κ.!


Πόσο μαγικό,και τι όμορφο συναίσθημα να περιμένεις πως και πως να περάσει η ώρα να ξεκινήσεις για Τούμπα...Να δεις την μαστούρα σου την πιο μεγάλη...να φας το βρώμικο έξω από τον ναό,να πιεις την ρετσίνα σου,να δεις τα φιλαράκια σου,τα αδέρφια σου...
Να ανέβεις τα τσιμέντα του ναού...Γύρω σου φάτσες γνωστές...Να τους πεις ένα γεια,να τους αγκαλιάσεις,θαρρείς και είστε κολλητοί από μικρά παιδιά...
Κι έρχεται εκείνη η ώρα όπου ξεκινάει το ματς...Ουρλιάζεις για την Π.Α.Ο.Κ.άρα...


Μία τέτοια μέρα ήταν και η Πέμπτη....
Πάρτι η ομάδα στο χορτάρι....πάρτι και ο λαός στα τσιμέντα...Νύχτα μαγική....
Όχι γιατί ο Π.Α.Ο.Κ. κέρδισε αμάν την υπερομάδα,όχι γιατί έριξε τρίμπαλο....αλλά για την όλη ατμόσφαιρα που επικρατούσε μέσα στον ναό.

3-0 λοιπόν και άνετη πρόκριση στα play off του Europa League,με συνολικό σκορ 5-0...Μία τόσο άνετη πρόκριση που είχε πολλά χρόνια να ρθει για την ομάδα μας,ακόμα κι αν παίζαμε με τελείως λιμά...

Κάποια πράγματα που είδα μου άρεσαν πάρα πολύ...
Η αλήθεια είναι πως λόγω δουλειάς δεν είδα σχεδόν καθόλου τα φιλικά...
Όπως έγραψα και στην ανάρτηση για την νίκη μας μέσα στην Νορβηγία,δεν θέλει και πολύ να καταλάβει κάποιος πως επιτέλους έχουμε προπονητή.

Ειλικρινά δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια για τον Μπόλονι...είναι νωρίς ακόμα και ο λογαριασμός γίνεται πάντα στο τέλος,αλλά πραγματικά δείχνει πολύ καλά στοιχεία...Και 4 πράγματα μου άρεσαν πάρα πολύ...4 κινήσεις του...
Η μία που ξεκινάει με Κρέσιτς...Καιρός ήταν.Και ο Κωστάκης δεν μπορεί να κάνει κάτι,γιατί τώρα δεν χωράνε τσαμπουκάδες και ρουφιανιλίκια,καθώς δεν έχουμε έναν προπονητή στον πάγκο στον οποίο μπορεί να κάνει κουμάντο.
Το δεύτερο είναι πως ακόμα και μετά το 1-0 δεν γυρνάει την ομάδα πίσω για να κρατήσει το σκορ,όπως κάποιος κουρασμένος έκανε πριν 2-3 χρόνια...Και μέχρι να λήξει το ματς να κοντεύεις να πάθεις καρδιά...
Το τρίτο είναι που μετά το 3-0 και αφού το ματς καθάρισε,κάνει αλλαγή Γκαρσία και Βιερίνια.Και όχι όπως έκανε ένας κουρασμένος που και 2-0 και 3-0 και σε αδιάφορα παιχνίδια να τους τεντώνει και να μην τους κάνει αλλαγή ούτε με αίτηση και να τους πεθαίνει στην κούραση.
Και το 4ο και πιο σημαντικό,είναι πως δείχνει να εμπιστεύεται τους νεαρούς παίχτες...Μου άρεσε πάρα πολύ που έδωσε την ευκαιρία στον Γεωργιάδη τόσο νωρίς....
"Εδώ είμαι αγόρι μου,σε βάζω,και δείξε μου τι έχεις".
Και οι δύο νίκες,είχαν την σφραγίδα του Μπόλονι....

Όπως είπα και πιο πάνω,είναι νωρίς για γρήγορα συμπεράσματα,αλλά δείχνει πολύ καλά στοιχεία...Δείχνει να ξέρει τι υλικό και τι παίχτες έχει,και δείχνει να ξέρει πως να διαχειριστεί τον κάθε παίχτη ξεχωριστά.
Εύχομαι να συνεχίσει έτσι,και τα δείγματα που δείχνει να είναι πραγματικά.Να είναι αυτός το ΜΠΑΜ του καλοκαιριού,και όχι κάποιο μεγάλο σέντερ φορ ή ένα μεγάλο 10άρι.Γιατί όπως και να το κάνουμε,μία ομάδα ξεκινάει και τελειώνει από τον προπονητή.Και τον Μέσι και τον Ρονάλντο να χεις,αν δεν έχεις προπονητή στον πάγκο,μπουρδέλο θα σαι.

H ομάδα δείχνει μία απίστευτη ηρεμία,σοβαρότητα και σιγουριά στο παιχνίδι της.Χωρίς βιαστικές κινήσεις,σίγουρες πάσες.Μου αρέσει πολύ η κυκλοφορία και το passing game που έχει.Επίσης μου αρέσουν πολύ οι κομπίνες που κάνουν στα στημένα...Οι γρήγορες αντεπιθέσεις,Το κάθετο ποδόσφαιρο....Η πίεση ψηλά στο γήπεδο,το τρέξιμο των παιχτών σε όλες τις γραμμές.Πράγματα που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε από τον Π.Α.Ο.Κ.
Πραγματικά δεν θυμάμαι από πότε είχα να δω παιχνίδι του Π.Α.Ο.Κ. και να μην βαρεθώ...

           Να περάσω και σε κάποιους παίχτες....

Για τον Βιερίνια και τον Γκαρσία είναι πλέον περιττό να μιλάει κανείς...Καταντάει κουραστικό να μιλάμε για την απόδοσή τους και την αξία τους...
Από κει και πέρα,μου άρεσε πάρα πολύ ο Φωτάκης....Και στα δύο παιχνίδια έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει.Έκανε μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση,πιστεύω είναι μέσα στους κορυφαίους.Όλα τα λεφτά οι κάθετες μπαλιές του στο δεύτερο και τρίτο γκολ....
Όσοι παρακολουθείτε το blog θα έχετε διαβάσει πιστεύω πως πολλές φορές το έχω γράψει πως η θέση του Φωτάκη είναι 10άρι....10άρι έπαιζε στο Αιγάλεω,10άρι και στην Λάρισα...Ειδικά στα τυρόγαλα έκανε πάρα πολύ καλές εμφανίσεις σε αυτή τη θέση.
Καλή εμφάνιση και από τον Ίβιτς...Δεν είναι βέβαια πλέον ο παίχτης ο οποίος μπορείς να στηριχτείς επάνω του.Αλλά πιστεύω πως όποτε του ζητηθεί θα βοηθήσει αρκετά.

Καλή εμφάνιση και για τον Κρέσιτς...Σίγουρα έκανε κάποια λάθη,αλλά όταν μία παίζεις και μία σε θάβουν στα βάθη του πάγκου,είναι φυσικό και επόμενο να χάνεις την σταθερότητα σου και τον ρυθμό σου.Και μην ξεχνάμε πως ψηφίστηκε πέρυσι ο καλύτερος τερματοφύλακας στους ομίλους του Europa League.
Αν συνεχίσει να τον εμπιστεύεται ο Μπόλονι,και κάνει μία σειρά από παιχνίδια,είμαι σίγουρος ότι θα γίνει πολύ καλύτερος.
Σταθερός ήταν και ο Τσιρίλο,χωρίς το μεγάλο λάθος.Δεν το περίμενα βέβαια,και αν εξαιρέσεις τα διωξίματά του στον Θεό,έκανε μία καλή εμφάνιση.

Ο Κλάους πάλι το παστέλωσε....Ο μικρός έχει το ένστικτο του σκόρερ....Είναι μέσα στις φάσεις.Καταπληκτική η όλη κίνησή του και το πως απελευθερώθηκε από τους αμυντικούς στο 2-0...Ήταν κλασική κίνηση φορ....Το μόνο κακό για τον μικρό,είναι πως τώρα χτίζεται σαν παίχτης.
Βλέπεται δεν είχε την τύχη να έχει έναν προπονητή να τον εμπιστευτεί πριν 2-3 χρόνια και να τον κάνει παίχτη,και τον έστελνε δανεικό.
Αν συνεχίσει την καλή δουλειά,κι αν συνεχίσει να τον πιστεύει ο Μπόλονι και του δίνει ευκαιρίες,σε 2-3 χρόνια το πολύ,δεν θα χρειάζεται να ψάχνουμε για φορ....Θα έχουμε ένα φορ κλάσης ήδη στην ομάδα....

Γενικά η ομάδα δείχνει πολύ καλά στοιχεία,ειδικά σε περίοδο προετοιμασίας όπου για την οποιαδήποτε ομάδα και για τον οποιοδήποτε παίχτη,είναι πολύ δύσκολο να παρουσιάσουν ένα πολύ καλό πρόσωπο.
Δείχνει δεμένη σε όλες τις γραμμές και όχι ξέφραγο αμπέλι.
Επίσης φαίνεται να επανέρχεται η ηρεμία στα αποδυτήρια....
Έχει αρκετά καλό υλικό...
Με τις επιστροφές του Σαλπιγγίδη,Λαζάρ,Κοντρέρας,με 2 ποιοτικές προσθήκες αν τελικά μπούνε τα λεφτά των υποψήφιων επενδυτών,και με την παραμονή του Βιερίνια,πιστεύω πως θα κάνουμε πάρα πολύ καλή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη....Θα ο Π.Α.Ο.Κ. που θα γουστάρει ο κάθε οπαδός του.

Για τον κόσμο?Τι να πούμε γι αυτόν τον υπέροχο λαό?Απίστευτη και μοναδική ατμόσφαιρα,έτσι όπως μόνο εμείς ξέρουμε....Αρκετά καλή κερκίδα για 90 λεπτά....Και έτσι πρέπει να είναι....Ο λαός πρέπει να δίνει ώθηση στην ομάδα και όχι η ομάδα στον λαό.....

Επόμενη αντίπαλος η Καρπάτι από την Ουκρανία....Ε σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως έχουν την οποιαδήποτε τύχη οι Ουκρανοί απέναντί μας....Και όλα θα εξαρτηθούν από την μέρα που θα βρεθεί ο Π.Α.Ο.Κ....Ένας καλός Π.Α.Ο.Κ.,όπως τον είδαμε στα 2 ματς με τους Νορβηγούς,δεν έχει τίποτα να φοβηθεί....




Διέδωσε αυτό το Άρθρο :
Tags: , , , ,

PAOK Fanatico! Ανεξάρτητο blog για τον μεγάλο Π.Α.Ο.Κ. !

Κάντε εγγραφή στο RSS Feed μας για να παίρνετε τα νέα μας άρθρα στο e-mail σας! Ακολουθήστε μας στο Facebook ,στο Twitter ,στο Youtube και στο Google +!
Share